Teplý jablkový dezert

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 jablká, za hrsť posekaných orechov, umyté hrozienka (predtým namočené v rume alebo koňaku), pikantný džem - napríklad ríbezľový, tri štvrtiny litra mlieka, 1 vrecúško zlatého klasu, 3 lyžice kryštálového cukru, vrecúško vanilkového cukru.

Postup

Krok 1

Jablká olúpeme, jadrovník vyberieme tak, aby v jablkách vznikla jamka (zospodu zostane jablko celé). Do jamky každého jablka dáme trochu cukru, za lyžičku posekaných orechov, džem a hrozienka. Jablká vložíme do hrnčeka s malým množstvom vody a troškou cukru a necháme ich udusiť, ale tak, aby sa jablká nerozpadli. Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Ešte horúce jablká preložíme na misky, zalejeme ich pudingom, prípadne čokoládou. Ak ich budeme podávať studené, môžeme ich ozdobiť šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 947
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

948

Podobné recepty:
  • Zapekané jablká s banánovým krémom

    Zapekané jablká s banánovým krémom

  • Horúci citrón

    Horúci citrón

  • Karamelový cukrový melón a ananás

    Karamelový cukrový melón a ananás

kuk