Vnútornosti na smotane
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Iné
Ingrediencie
- Vnútornosti z jahňaťa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1/2 zelera, 1 cibuľa, celé čierne korenie, soľ, 1 bobkový list, 1 lyžica masla, 1 lyžica múky, 2 dl kyslej smotany, petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Umyté vnútornosti zalejeme horúcou vodou, osolíme, pridáme očistenú prekrojenú zeleninu, cibuľu, korenie, prikryjeme a varíme 40-50 minút miernym varom. Mäkké vnútornosti vyberieme na dosku, odstránime blany a hrubé žily a pokrájame na malé rovnomerné kocky alebo hranolčeky. Vývar precedíme a zeleninu pokrájame na tvary ako uvarené vnútornosti. Z masla a múky urobíme svetlohnedú zápražku, zalejeme vývarom, miešame až k bodu varu, aby bola omáčka hladká a potom varíme 10 minút. Počas varenia vložíme pokrájané vnútornosti, zeleninu, dolejeme smotanu, ak treba dosolíme a okyslíme octom. Nakoniec primiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú žemľové knedle, varené cestoviny alebo dusená ryža.