Vnútornosti na smotane

2015-09-29

Ingrediencie

  • Vnútornosti z jahňaťa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1/2 zelera, 1 cibuľa, celé čierne korenie, soľ, 1 bobkový list, 1 lyžica masla, 1 lyžica múky, 2 dl kyslej smotany, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Umyté vnútornosti zalejeme horúcou vodou, osolíme, pridáme očistenú prekrojenú zeleninu, cibuľu, korenie, prikryjeme a varíme 40-50 minút miernym varom. Mäkké vnútornosti vyberieme na dosku, odstránime blany a hrubé žily a pokrájame na malé rovnomerné kocky alebo hranolčeky. Vývar precedíme a zeleninu pokrájame na tvary ako uvarené vnútornosti. Z masla a múky urobíme svetlohnedú zápražku, zalejeme vývarom, miešame až k bodu varu, aby bola omáčka hladká a potom varíme 10 minút. Počas varenia vložíme pokrájané vnútornosti, zeleninu, dolejeme smotanu, ak treba dosolíme a okyslíme octom. Nakoniec primiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú žemľové knedle, varené cestoviny alebo dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1.8 / 5)

1.75 4 4771
Ohodnoť tento recept

4 ľudí hodnotilo recept

4772

Podobné recepty:
  • Čorba (vývar)

    Čorba (vývar)

  • Zemplínsky rezancový koch

    Zemplínsky rezancový koch

  • Plnené vysmážané palacinky

    Plnené vysmážané palacinky

kuk