Plnené kurča pečené

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, soľ, voda na podliatie, maslo na zjemnenie šťavy, rôzne druhy plnky. Napríklad: 200 g hydinovej pečene, 3 žemle, 2 vajcia, 2-3 lyžice tuku, 1 menšia cibuľa, trochu vody alebo mlieka, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené kurča dobre umyjeme, krídla odrežeme v dolnom kĺbe. Kožu na prsiach a slabinách stehien uvoľníme na plnku tak, že ukazovákom kožu oddelíme od svaloviny. pripravené kurča naplníme plnkou v brušnej dutine, pod kožou v časti pŕs a v slabinách stehien. Konce stehenných kostí trochu stiahneme a zviažeme niťou alebo motúzom. Povrch kurčaťa osolíme a môžeme aj potrieť maslom. Do pekáča vložíme očistenú a na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, naplnené kurča podlejeme vodou a pečieme najprv pri miernom, potom pri prudkom ohni do zlatožlta. pečieme 60-90 minút, podľa veľkosti kurčaťa. Kurča raz obrátime, aby bolo rovnomerne upečené zo všetkých strán. Počas pečenia 2-3 krát polejeme výpekom a podlejeme vodou. Kurča je upečené, keď vpich vidličkou do hrubej svalovej časti sa pri vytiahnutí ľahko uvoľní. Upečené a pokrájané kurča preložíme do čistej nádoby, šťavu precedíme, pridáme maslo a teplé podávame s varenými zemiakmi, s dusenou ryžou, so zeleninovým šalátom alebo s kompótom. Plnka: Žemle pokrájame na kocky. Celé vajcia rozšľaháme s troškou mlieka alebo vody, trochu osolíme a pokrájané žemle pokropíme. Na teplom tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a na drobné kúsky pokrájanú hydinovú pečeň, prudko podusíme a zmiešame so žemľami. Plnku trochu okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a petržlenovou vňaťou. Pomiešame len ľahko, aby plnka nebola kašovitá, len rovnomerne premiešaná.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 979
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

980

Podobné recepty:
  • Sliepka dusená s údenou slaninou

    Sliepka dusená s údenou slaninou

  • Máriina morka

    Máriina morka

  • Kuracie polovice s kapustovým šalátom

    Kuracie polovice s kapustovým šalátom

kuk