Kurča na smotane s jablkami a estragónom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, 2-3 vetvičky estragónu alebo materinej dúšky, 3-4 jablká, 1 lyžička múky, 2 dl smotany, soľ.
Postup
Krok 1
Pokrájanú cibuľu krátko podusíme na tuku. Očistené a umyté kurča pokrájame, vykostíme, mäso naklepeme, osolíme, trochu opečieme na cibuľovom základe, podlejeme vodou alebo bielym vínom, vložíme 2-3 vetvičky byliniek a prikryté dusíme 20 minút. Jablká olúpeme, prekrojíme, vyberieme jadierka, rozložíme medzi napoly udusené mäso, ak treba podlejeme a dusíme ešte ďalších 15 minút. Vo vydusenej šťave popražíme trochu múky, podlejeme smotanou, prevaríme a podávame s dusenou ryžou. Jablká nahradia ďalšiu prílohu.