Obličky na cibuľke s hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 400 g obličky, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, soľ, 150 g húb, 1 dl bieleho vína, trocha múky.
Postup
Krok 1
Obličky prekrojíme pozdĺžne na polovice a s tenkým plátom svaloviny vyrežeme močové kanály z obidvoch polovíc. Obličky sparíme horúcou vodou a preložíme do studenej vody, dobre umyjeme a pokrájame na tenké plátky. Dusíme ich na cibuľovom základe. Počas dusenia obličky podlievame bielym vínom. Zmäknuté poprášime múkou, opražíme, podlejeme a ešte 10 minút prikryté dusíme. Čerstvé, očistené a pokrájané huby dusíme na tuku s cibuľou. Zmäknuté huby primiešame do udusených obličiek. Nakoniec osolíme. Vhodnou prílohou je dusená ryža alebo varené zemiaky a zeleninový šalát.