Zapekaná zelená fazuľka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g zelenej fazuľky, soľ, strúčik cesnaku, 2 plátky údenej slaniny, 4 lyžice jogurtu, 2 vajcia, 2 lyžice postrúhaného syra.

Postup

Krok 1

Zelené fazuľkové struky očistíme od bočných vlákien a odrežeme konce. Celé, nepokrájané struky umyjeme a vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút. V ohňovzdornej zapekacej miske opražíme nadrobno pokrájanú údenú slaninu. Keď tuk so slaninou trochu vychladne, pridáme posekaný alebo rozotrený cesnak a uvarenú fazuľku. Premiešame tak, aby fazuľka bola ochutená a aby lusky ležali v ohňovzdornej miske rovnomerne vedľa seba. V jogurte rozšľaháme vajce, fazuľku polejeme a posypeme postrúhaným syrom. Všetko rýchle opečieme. Vhodným doplnkom sú rajčiaky, alebo kečup.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1710
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1711

Podobné recepty:
  • Špenát na rímsky spôsob

    Špenát na rímsky spôsob

  • Zeleninové lasagne

    Zeleninové lasagne

  • Vyprážaný zeler

    Vyprážaný zeler

kuk