Havana zákusok
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 6 vajec, 6 lyžíc polohrubej múky, polovicu prášku do pečiva, 6 lyžíc kryštálového cukru. Na plnku potrebujeme: 140 g kryštálového cukru, 4 lyžice vody, sedem bielkov a 150 g kryštálového cukru. Marmeládu, šľahačku, strúhanú čokoládu.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame so 6 lyžicami polohrubej múky, polovicou prášku do pečiva a 6 lyžicami kryštálového cukru. Primiešame sneh vyšľahaný zo šiestich bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pre plnku upražíme 140 g cukru, zalejeme 4 lyžicami vody, čím vznikne karamel, ktorý udržiavame v teplom stave. So siedmich bielkov ušľaháme sneh do ktorého nad parou primiešame 150 g kryštálového cukru a ešte teplý karamel. Šľaháme 30 minút, prípadne v elektrickom šľahači 10 minút. Rozotrieme na piškótové cesto a pečieme ešte 10 minút. Po vychladnutí natrieme džemom a šľahačkou. Posypeme strúhanou čokoládou.