Zemiaková haruľa
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 4,5 lyžíc múky, 2 strúčiky cesnaku, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bravčová masť na pečenie.
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme a postrúhame. Pridáme očistenú a postrúhanú cibuľu, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a majorán. Základné cesto je prevažne zemiakové. Múka tvorí len spojku. Koreniny sú výraznejšie ako u bežného pokrmu. Cesto má byť polotuhé, ľahko sa roztiera. Neriedi sa. Haruľa sa pečie tak, že do panvice s horúcim tukom vkladáme 2-3 lyžice cesta (podľa veľkosti panvice), lyžicou cesto rozotrieme na hrúbku najviac 1/2 cm a opekáme prudko z obidvoch strán do zlatohneda. Cesto môžeme upiecť v rúre v dobre pomastenom pekáči. Haruľa je chrumkavá len čerstvá, preto ju nepečieme do zásoby. Haruľa je samostatný pokrm s kyslým mliekom alebo so zeleninovým šalátom alebo bez akejkoľvek prílohy. Môžeme ju podávať ako prílohu k omáčkam zo strukovín.