Fazuľový prívarok

2018-02-12

Popis

Fazuľový prívarok. Podávame s pečeným vajcom alebo s duseným mäsom, s údeným vareným mäsom a s tmavým chlebom.

Ingrediencie

  • 2 hrnček fazule
  • 1 ks bobkový list
  • 2 lyžička tuku
  • 2 lyžička múky
  • 3 dl mlieka alebo 1-2 dl smotany
  • soľ
  • ocot
  • 4 zemiaky

Postup

Krok 1

Fazuľu preberieme, odstránime poškodené zrná a necháme máčať celú noc. Po napučaní má voda prekrývať fazuľu asi 2-3 cm. Pridáme bobkový list (nesolíme, aby sa rýchlejšie uvarila), prikryjeme a varíme pomaly, na miernom ohni do mäkka. Uvarenú fazuľu poznáme prehryznutím zrnka. Očistíme 2 zemiaky, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Z tuku a múky pripravíme tmavšiu zápražku, prilejeme uvarenú fazuľu, rozmiešame, osolíme a varíme 5-10 minút. Pridáme uvarené zemiaky a smotanu. Ak treba, dolejeme mliekom a okyslíme octom. Fazuľový prívarok podávame s pečeným vajcom alebo s duseným mäsom, s údeným vareným mäsom a s tmavým chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2368
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2369

Podobné recepty:
  • Viedenské šálkové knedle

    Viedenské šálkové knedle

  • Bulharská ljutenica

    Bulharská ljutenica

  • Chrenovica (záhorácka príloha)

    Chrenovica (záhorácka príloha)

kuk