Žemľová knedľa I

2016-03-07

Ingrediencie

  • 2-3 žemle alebo rožky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo oleja
  • 2-3 lyžice mlieka alebo vody
  • podľa chuti soľ a petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Žemle alebo rožky pokrájame na väčšie kocky alebo plátky. Vajce rozšľaháme s mliekom a roztopeným tukom, štipkou soli a so zeleným petržlenom, pokrájané pečivo pokropíme, dlaňou potlačíme do celistvej hmoty. Nerozmačkáme, aby mozaika zostala celistvá. Ak sme s vajcom rozšľahali málo mlieka alebo vody, ešte trochu pokropíme, ak je hmota riedka, môžeme pridať 1-2 lyžice hrubej múky. Pracujeme opatrne. Takto potlačené cesto necháme odpočívať najmenej 1 hodinu. Do rajnice nalejeme trochu vody a rozložíme parák na ohrievanie knedlí. Z odpočinutého cesta, vo vode namočenými rukami vytvarujeme 1-2 knedle, dobre stlačíme, položíme na parák, prikryjeme a 15-20 minút v pare varíme. Knedle majú byť na povrchu suché, neprevarené. Vo vnútri sú rovnomerne tepelne spracované, ľahké.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1167
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1168

Podobné recepty:
  • Kyslé zemiaky

    Kyslé zemiaky

  • Zemiaky na cibuli

    Zemiaky na cibuli

  • Šalát z pečených zemiakov

    Šalát z pečených zemiakov

kuk