Základná majonéza I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 čerstvé žĺtky, 300 g jedlého oleja, soľ, ocot alebo citrónová šťava.

Postup

Krok 1

Žĺtky rozmiešame so soľou, pomaly pridávame olej (po kvapkách) a šľaháme alebo miešame, až kým nevznikne jednoliata a tuhá hmota. Ak sa majonéza zráža, rozšľaháme žĺtky a pomaly za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a zrazenú majonézu. Všetky použité suroviny, t.j. žĺtky a olej majú mať rovnakú teplotu. Majonézu dochutíme octom a citrónovou šťavou. Z uvedeného množstva surovín pripravíme 500 g majonézy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 931
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

932

Podobné recepty:
  • Korenistá omáčka k mäsu

    Korenistá omáčka k mäsu

  • Avokádová plnka k tortillam

    Avokádová plnka k tortillam

  • Zemiakové krokety pečené

    Zemiakové krokety pečené

kuk