Údený jazyk v aspiku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g údeného jazyka, 100 g sterilizovaných uhoriek, 50 g červenej kapie, 200 g aspiku, zelená petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

Uvarený, očistený a vychladnutý údený jazyk pokrájame na 4 tenké plátky a zvyšok na kocky. Sterilizované uhorky pokrájame na kocky a zmiešame s pokrájaným údeným jazykom. Vhodné 4 misky vylejeme aspiku tak, aby na stenách vznikla 3-4 mm vrstva aspiku a necháme stuhnúť. Do stredu uložíme vetvičku zelenej petržlenovej vňate, ozdobne vykrojenú kapiu a pokvapkáme aspikom. Keď aspik stuhne, vložíme plátok údeného jazyka, naň rozdelíme zmes pokrájaného údeného jazyka a uhoriek, všetko zalejeme aspikom, necháme stuhnúť a vyklopíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

893

Podobné recepty:
  • Špekáčiky pečené na pive

    Špekáčiky pečené na pive

  • Anglické polnočné ‘raňajky’

    Anglické polnočné ‘raňajky’

  • Čokoládový dezert z mikrovlnky

    Čokoládový dezert z mikrovlnky

kuk