Vyprážané jablká

2015-09-29

Ingrediencie

  • Pre 1 osobu 1 jablko, trochu práškového cukru, 1,5 - 2 lyžice cesta na palacinky (vajce, mlieko, hladká múka, štipka cukru a soli), pár kvapiek rumu, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Jablká olúpeme a vyrežeme jadrovník. Celé upravené jablko pokrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Jablká môžeme pokvapkať citrónom. Plátok jablka napichneme na vidličku a zľahka obalíme v práškovom cukre. Do palacinkového cesta najprv kvapneme trochu rumu, rozšľaháme, ponoríme pocukrované jablko a hneď vložíme do horúceho tuku. Rezy jablka po obidvoch stranách vypražíme. Vyprážané jablko môžeme podať ako malú prílohu k jemným, prírodne upraveným alebo pečeným mäsovým pokrmom. Posypané a vanilínvoým cukrom, so šľahačkou a škoricou podávame ako múčnik.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1137
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1138

Podobné recepty:
  • Šalát z hríbov

    Šalát z hríbov

  • Grilovaný chlieb

    Grilovaný chlieb

  • Bochníčky z enciánu

    Bochníčky z enciánu

kuk