Piškótové rezy s dvojakou šľahačkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 korpusy. Plnka: 1/4 l mlieka, 2 vanilínové krémové prášky, 3 lyžice cukru, 250 g masla, 2 lyžice mletých orechov, 2 lyžice posekaného kandizovaného ovocia alebo hrozienok, 1/2 l šľahačkovej smotany, 2 lyžice kakaového prášku, 2 lyžice postrúhanej čokolády.

Postup

Krok 1

Mlieko s cukrom zohrejeme. V troške teplého mlieka rozmiešame krémový vanilínový prášok (puding), vlejeme do teplého (nie vriaceho) mlieka s cukrom a miešame do bodu varu. Uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť, občas pomiešame, vložíme do šľahača, pridáme maslo, mleté orechy, posekané presladené ovocie a dobre vyšľaháme. Ak je krém riedky, vložíme s miskou do chladničky a dobre vychladnutý znova šľaháme. Polovicu korpusu natrieme nahrubo plnkou, prikryjeme, trochu zatlačíme a necháme v chladničke stuhnúť asi 4-5 hodín. Ak máme radi ovocnú chuť, môžeme pod krém korpus potrieť ríbezľovým lekvárom. Polovicu smotany vyšľaháme bez cukru. Druhú polovicu smotany treba deň pred použitím prevariť s 2 lyžicami kakaového prášku, nechať vychladnúť a v chladničke udržať aspoň 12 hodín. Odstátu vychladnutú kakaovú smotanu, uvarenú bez cukru vyšľaháme na šľahačku. Do vrecka s ozdobnou rúrkou vložíme najprv bielu šľahačku a vlnovito vytlačíme na naplnený a stuhnutý korpus. Potom vložíme kakaovú šľahačku a vyplníme medzery medzi bielymi vlnovkami. Navrch postrúhame čokoládu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1021
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1022

Podobné recepty:
  • Čokoládovo jogurtový zákusok

    Čokoládovo jogurtový zákusok

  • Quiche (francúzsky koláč - kiš)

    Quiche (francúzsky koláč - kiš)

  • Čokoládové sušienky (bezlepkové)

    Čokoládové sušienky (bezlepkové)

kuk