Oškvarkové pagáče
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 600 g hladkej múky, 350 g oškvarkov, 150 g masla, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, vajce na potretie.
Postup
Krok 1
Z mlieka, trochu múky a droždia pripravíme kvások. Z preosiatej múky, masla, oškvarkov a z kvásku vypracujeme cesto, prikryjeme obrúskom a necháme 1 hodinu odpočívať. Potom vyvaľkáme asi 1,5 cm hrubý plát, dlhým nožom pomriežkujeme a vykrajujeme malé pagáčiky. Na plechu pagáčiky potrieme vajcom, necháme nakysnúť a znovu potrieme s vajcom. Upečieme v predhriatej horúcej rúre pri 250 stupňov celzia asi 15 minút.