Oškvarkové pagáče

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky, 350 g oškvarkov, 150 g masla, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Z mlieka, trochu múky a droždia pripravíme kvások. Z preosiatej múky, masla, oškvarkov a z kvásku vypracujeme cesto, prikryjeme obrúskom a necháme 1 hodinu odpočívať. Potom vyvaľkáme asi 1,5 cm hrubý plát, dlhým nožom pomriežkujeme a vykrajujeme malé pagáčiky. Na plechu pagáčiky potrieme vajcom, necháme nakysnúť a znovu potrieme s vajcom. Upečieme v predhriatej horúcej rúre pri 250 stupňov celzia asi 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1996
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1997

Podobné recepty:
  • Zemiakový koláč

    Zemiakový koláč

  • Tvarohové pagáče

    Tvarohové pagáče

  • Griláž - náplň do oblátok

    Griláž - náplň do oblátok

kuk