Bryndzové pagáčiky

2016-03-10

Popis

Pripravte si lahodné bryndzové pagáčiky ako z obchodu v pohodlí vášho domova.

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g bryndze
  • 250 g masla
  • 1 ks vajce
  • trochu soli
  • 1 ks vajce na potretie
  • mandle alebo orechy na ozdobu

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky rozdrobíme bryndzu, postrúhané stuhnuté maslo, osolíme, pridáme vajce a zmiesime cesto, prikryjeme obrúskom, necháme odpočinúť do druhého dňa.

Krok 2

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát, vykrajujeme menšie pagáčiky, potrieme vajcom a ozdobíme polovicou olúpaných mandlí alebo štvrťou vlašských orechov.

Krok 3

Pagáčiky preložíme na pomastený plech a v predhriatej rúre upečieme pri 200 °C asi 10-15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1168
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1169

Podobné recepty:
  • Nadýchaný dezert (suflé)

    Nadýchaný dezert (suflé)

  • Mandle k vínu

    Mandle k vínu

  • Tribit rezy

    Tribit rezy

kuk