Čorba (vývar)
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa , Baranie, jahňacie mäso , Iné
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Gurmánsky vývar z baranieho mäsa.
Ingrediencie
- 250 g baranieho krku
- 0,3 dl oleja
- 250 g cibule
- 1 l vody
- 1 lyžička soli
- 5 zrnko čierneho korenia
- 150 g rajčín
- vegeta
- 1 g čubrice
Postup
Krok 1
Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso sa rozseká na menšie kusy, blanšíruje, opečie na oleji, pridá sa štvrtina nakrájanej cibule a spolu sa opraží. Potom sa zaleje studenou vodou, nechá zovrieť, osolí, pridá korenie a umyté rozkrojené rajčiaky (v zimnom období pretlak) a pomaly sa varí domäkka.
Krok 2
Uvarená polievka sa precedí cez husté cedidlo, dochutí polievkovým korením. Ako vložka sa vkladá nadrobno nakrájané mäso a zvyšok na tenké plátky nakrájanej surovej cibule. Čubrica sa podáva osobitne.