Čorba (vývar)

2016-04-20
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Gurmánsky vývar z baranieho mäsa.

Ingrediencie

  • 250 g baranieho krku
  • 0,3 dl oleja
  • 250 g cibule
  • 1 l vody
  • 1 lyžička soli
  • 5 zrnko čierneho korenia
  • 150 g rajčín
  • vegeta
  • 1 g čubrice

Postup

Krok 1

Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso sa rozseká na menšie kusy, blanšíruje, opečie na oleji, pridá sa štvrtina nakrájanej cibule a spolu sa opraží. Potom sa zaleje studenou vodou, nechá zovrieť, osolí, pridá korenie a umyté rozkrojené rajčiaky (v zimnom období pretlak) a pomaly sa varí domäkka.

Krok 2

Uvarená polievka sa precedí cez husté cedidlo, dochutí polievkovým korením. Ako vložka sa vkladá nadrobno nakrájané mäso a zvyšok na tenké plátky nakrájanej surovej cibule. Čubrica sa podáva osobitne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1588
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1589

Podobné recepty:
  • Baranie stehno na divoko

    Baranie stehno na divoko

  • Soľjanka sbornaja

    Soľjanka sbornaja

  • Zdravé a dobré zeleninové jedlo-cvikla, petržlen, zeler...

    Zdravé a dobré zeleninové jedlo-cvikla, petržlen, zeler...

kuk