Barania polievka s fazuľou
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Baranie, jahňacie mäso , Iné
Popis
Polievka, ktorá zahreje v chladné dni. Pripravte si baraniu polievku s fazuľou.
Ingrediencie
- 250 g baranieho krku s kosťou
- 1 l vody
- 1 lyžička soli
- 100 g suchej fazule
- 0.3 dl oleja
- 1 ks cibuľu
- 1 ks väčšiu zelenú papriku
- domáce cestoviny
- 0.5 dl kyslej smotany
Postup
Krok 1
Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso sa blanšíruje, zaleje vodou, nechá zovrieť, osolí a varí miernym varom domäkka. Umytá, napučaná fazuľa sa varí vo vode, v ktorej sa máčala, domäkka, rozvarenie nie je žiaduce. Vývar z uvareného mäsa sa precedí cez husté cedidlo, mäso sa pokrája na kocky.
Krok 2
Na oleji sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, na tenké rezance nakrájaná paprika, zaleje vývarom, krátko povarí a vývar sa podľa potreby dochutí soľou. Pri podávaní sa do polievky vloží uvarená precedená fazuľa, mäso, varená cestovina a kyslá smotana.