Polievka z úhora na spôsob Pompadour

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g vypitvaného úhora, polovicu lyžičky soli, 150 g čerstvých šampiňónov, 0,8 l zeleninového vývaru, 1 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistený, vypitvaný, umytý úhor sa nakrája na malé kúsky. Očistené, umyté šampiňóny sa pokrájajú na tenké plátky, vložia do vhodnej nádoby a zalejú zeleninovým vývarom, pridá sa nakrájaný úhor, mierne sa osolí, nechá zovrieť a varí sa tiahnutím domäkka. Počas varu sa pena zbiera. Pred dovarením sa pridá biele víno, dochutí mletým korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a podľa potreby soľou. Pri podávaní sa vložia jemné maslové halušky a najemno nasekaná petržlenová vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1256
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1257

Podobné recepty:
  • Polievka z údeného mäsa

    Polievka z údeného mäsa

  • Chlebový závitok

    Chlebový závitok

  • Lieň pečený na bylinkách

    Lieň pečený na bylinkách

kuk