Polievka z úhora na spôsob Pompadour
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 400 g vypitvaného úhora, polovicu lyžičky soli, 150 g čerstvých šampiňónov, 0,8 l zeleninového vývaru, 1 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistený, vypitvaný, umytý úhor sa nakrája na malé kúsky. Očistené, umyté šampiňóny sa pokrájajú na tenké plátky, vložia do vhodnej nádoby a zalejú zeleninovým vývarom, pridá sa nakrájaný úhor, mierne sa osolí, nechá zovrieť a varí sa tiahnutím domäkka. Počas varu sa pena zbiera. Pred dovarením sa pridá biele víno, dochutí mletým korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a podľa potreby soľou. Pri podávaní sa vložia jemné maslové halušky a najemno nasekaná petržlenová vňať.