Polievka z rakov na kráľovský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
Ingrediencie
- 8 riečnych alebo morských rakov, soľ, kôpor, 1 l hydinového vývaru (voda, 4 kocky), 120 g čerstvých šampiňónov, 60 g konzervovaného hrášku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Živé raky sa dobre vydrhnú kefou pod tečúcou vodou. Z chvostov sa vytrhne stredová plutva (odstráni sa črievko) a vložia sa hlavou do vriacej osolenej vody s kôprom. Varia sa 15 minút pod pokrývkou. Uvarené raky sa vyberú, mäso z klepiet a z chvosta sa oberie. Očistené, umyté šampiňóny sa nakrájajú na tenké plátky, vložia do nádoby, zalejú hydinovým vývarom a varia domäkka. Do polievky sa pridá precedený hrášok, uvarené mäso z rakov, ochutí sa soľou a korením. pri podávaní sa pridá najemno nasekaná petržlenová vňať.