Zverinový krém

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g mäsa zo srnca alebo jeleňa, či daniela, 1 l vody, soľ, 4 zrniečka celého čierneho korenia, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu hladkej múky, štipku muškátového kvetu, 1,5 dl sladkej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté mäso zo zveriny sa nakrája na menšie kúsky, vloží do vhodnej nádoby, zaleje studenou vodou a mierne osolí. Po zovretí sa pridá celé čierne korenie, nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa a spolu sa varí domäkka. Z masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným precedeným vývarom, dobre sa rozmieša a nechá povariť. Varený základ krému sa precedí cez husté cedidlo, pridá sa najemno zomleté (alebo zmixované) mäso, spolu sa povarí, dochutí sa soľou, muškátovým kvetom a zjemní smotanou vymiešanou so žĺtkami a ohreje (nevarí sa). Pri podávaní sa vkladá do krému najemno nakrájaná petržlenová vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 921
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

922

Podobné recepty:
  • Vianočná hrachová polievka

    Vianočná hrachová polievka

  • Králik na staročeský spôsob

    Králik na staročeský spôsob

  • Barania polievka s fazuľou

    Barania polievka s fazuľou

kuk