Zverinový krém
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 300 g mäsa zo srnca alebo jeleňa, či daniela, 1 l vody, soľ, 4 zrniečka celého čierneho korenia, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu hladkej múky, štipku muškátového kvetu, 1,5 dl sladkej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté mäso zo zveriny sa nakrája na menšie kúsky, vloží do vhodnej nádoby, zaleje studenou vodou a mierne osolí. Po zovretí sa pridá celé čierne korenie, nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa a spolu sa varí domäkka. Z masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným precedeným vývarom, dobre sa rozmieša a nechá povariť. Varený základ krému sa precedí cez husté cedidlo, pridá sa najemno zomleté (alebo zmixované) mäso, spolu sa povarí, dochutí sa soľou, muškátovým kvetom a zjemní smotanou vymiešanou so žĺtkami a ohreje (nevarí sa). Pri podávaní sa vkladá do krému najemno nakrájaná petržlenová vňať.