Polievka z hydinových drobkov zahustená rozšľahaný
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 400 g hydinových drobkov zo sliepky, kurčaťa alebo morky, soľ, 150 g koreňovej zeleniny, 2 mladé póry, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 zrnká celého čierneho korenia, muškátový kvet, 3 vajcia, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Očistené a umyté hydinové drobky uvaríme v osolenej vode do polo. mäkka. Pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájaný pór, olúpanú cibuľu, cesnak, celé čierne korenie, muškátový kvet a dovaríme. Hotovú polievku precedíme. Uvarenú pokrájanú zeleninu vložíme späť do polievky. Hydinové mäso vykostíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pomleté mäso vrátime späť do polievky. Polievku privedieme do varu a zahustíme rozšľahanými vajciami. Pred podávaním dochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.