Maslové halušky II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 dl mlieka, soľ, 1 lyžičku masla, 150 g hrubej múky, 2 vajcia, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Do vriaceho mierne osoleného mlieka sa pridá maslo a za stáleho miešania sa postupne vsype hrubá múka. Zmes sa varí tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Cesto sa nechá vychladnúť, postupne sa zamiešajú vajcia a najemno nakrájaná petržlenová vňať. Z cesta sa vo vode namočenou kávovou lyžičkou vykrajujú halušky (3 ks na porciu), zavaria sa do mierne osolenej vody a varia sa asi 3 až 4 minúty. Uvarené halušky sa vyberú, opláchnu studenou vodou, nechajú odkvapkať a zalejú malým množstvom vývaru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1062
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1063

Podobné recepty:
  • Pľúcková polievka so smotanou

    Pľúcková polievka so smotanou

  • Grécka šošovicová polievka

    Grécka šošovicová polievka

  • Chalupárska polievka z cmaru

    Chalupárska polievka z cmaru

kuk