Maslové halušky II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Závarky, vložky do polievok
Ingrediencie
- 1 dl mlieka, soľ, 1 lyžičku masla, 150 g hrubej múky, 2 vajcia, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Do vriaceho mierne osoleného mlieka sa pridá maslo a za stáleho miešania sa postupne vsype hrubá múka. Zmes sa varí tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Cesto sa nechá vychladnúť, postupne sa zamiešajú vajcia a najemno nakrájaná petržlenová vňať. Z cesta sa vo vode namočenou kávovou lyžičkou vykrajujú halušky (3 ks na porciu), zavaria sa do mierne osolenej vody a varia sa asi 3 až 4 minúty. Uvarené halušky sa vyberú, opláchnu studenou vodou, nechajú odkvapkať a zalejú malým množstvom vývaru.