Zeleninové halušky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Závarky, vložky do polievok
Ingrediencie
- 1 ružičku karfiolu, 1 menšiu mrkvu, 1 lyžicu konzervovaného hrášku, soľ, 1 lyžice masla, 4 lyžice hrubej múky, 2 lyžice krupice, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Očistená mrkva a karfiol sa uvaria v uvedenom množstve mierne osolenej vody. Vyberú sa, mrkva sa pokrája na drobné kocky a karfiol sa rozoberie na ružičky. Do zvyšku vývaru zo zeleniny sa pridá maslo a za stáleho miešania sa postupne vsype múka s krupicou a varí sa tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Do vychladnutého cesta sa postupne zamiešajú vajcia a nakoniec vychladnutá, odkvapkaná zelenina. Navlhčenou kávovou lyžičkou sa z cesta vykrajujú menšie halušky (3 ks na porciu) a vkladajú sa do mierne osolenej vriacej vody a varia. Uvarené sa vyberú, opláchnu studenou vodou, aby stuhli, a odkvapkané sa zalejú malým množstvom vývaru.