Zeleninové halušky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 ružičku karfiolu, 1 menšiu mrkvu, 1 lyžicu konzervovaného hrášku, soľ, 1 lyžice masla, 4 lyžice hrubej múky, 2 lyžice krupice, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Očistená mrkva a karfiol sa uvaria v uvedenom množstve mierne osolenej vody. Vyberú sa, mrkva sa pokrája na drobné kocky a karfiol sa rozoberie na ružičky. Do zvyšku vývaru zo zeleniny sa pridá maslo a za stáleho miešania sa postupne vsype múka s krupicou a varí sa tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Do vychladnutého cesta sa postupne zamiešajú vajcia a nakoniec vychladnutá, odkvapkaná zelenina. Navlhčenou kávovou lyžičkou sa z cesta vykrajujú menšie halušky (3 ks na porciu) a vkladajú sa do mierne osolenej vriacej vody a varia. Uvarené sa vyberú, opláchnu studenou vodou, aby stuhli, a odkvapkané sa zalejú malým množstvom vývaru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1089
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1090

Podobné recepty:
  • Pľúcková polievka so smotanou

    Pľúcková polievka so smotanou

  • Kelová polievka III

    Kelová polievka III

  • Kapustová polievka z bravčového kolena

    Kapustová polievka z bravčového kolena

kuk