Jablková polievka II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Ovocné
Ingrediencie
- 600 g čerstvých jabĺk, 1 väčší citrón, 120 g kryštálového cukru, 0,7 l vody, 30 g hrozienok, 1,5 dl bieleho vína.
Postup
Krok 1
Tretina čerstvých jabĺk sa olúpe, pokrája na štvrtky, odstráni sa jadrovník, vloží do nádoby. K pokrájaným jablkám sa pridá polovica šťavy z citróna, polovica cukru, kúsok citrónovej kôry z dobre umytého citróna, zaleje vodou a varí sa domäkka. Uvarené jablká so šťavou sa prepasírujú, zalejú polovičným množstvom vína a nechajú sa dobre vychladnúť. Zvyšok olúpaných a jadrovníkov zbavených jabĺk sa pokrája na tenké plátky, pokvapká zvyškom citrónovej šťavy, pridá sa zvyšok cukru, umyté, sparené hrozienka, zaleje zvyškom vína a dusí domäkka. Dusené jablká sa nechajú dobre vychladnúť, pridajú sa k prelisovaným jablkám a premiešajú. Polievka sa podáva dobre vychladnutá.