Jablková polievka II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých jabĺk, 1 väčší citrón, 120 g kryštálového cukru, 0,7 l vody, 30 g hrozienok, 1,5 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Tretina čerstvých jabĺk sa olúpe, pokrája na štvrtky, odstráni sa jadrovník, vloží do nádoby. K pokrájaným jablkám sa pridá polovica šťavy z citróna, polovica cukru, kúsok citrónovej kôry z dobre umytého citróna, zaleje vodou a varí sa domäkka. Uvarené jablká so šťavou sa prepasírujú, zalejú polovičným množstvom vína a nechajú sa dobre vychladnúť. Zvyšok olúpaných a jadrovníkov zbavených jabĺk sa pokrája na tenké plátky, pokvapká zvyškom citrónovej šťavy, pridá sa zvyšok cukru, umyté, sparené hrozienka, zaleje zvyškom vína a dusí domäkka. Dusené jablká sa nechajú dobre vychladnúť, pridajú sa k prelisovaným jablkám a premiešajú. Polievka sa podáva dobre vychladnutá.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 871
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

872

Podobné recepty:
  • Cuketová polievka s paradajkam

    Cuketová polievka s paradajkam

  • Broskyňová polievka

    Broskyňová polievka

  • Špenátová polievka

    Špenátová polievka

kuk