Aljašská treska na srbský spôsob

2016-06-27

Popis

Čo v sebe skrýva jedlo pripravené na srbský spôsob? Aljašská treska na srbský spôsob je kombinácia leča s upečenou treskou.

Ingrediencie

  • 800 g mrazeného filé z tresky
  • soľ
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžica oleja
  • 2 lyžica masla
  • 2 ks cibule
  • 200 g zelenej papriky
  • 200 g rajčín

Postup

Krok 1

Rozmrazené filé z aljašskej tresky sa nakrája (s hmotnosťou 150 g na porciu), osolí a obalí v múke. Pripravené filé sa opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji, vyberie a uchová v teple. Do výpeku sa pridá maslo, nahrubo nakrájaná cibuľa a mierne sa opraží. K opraženej cibuli sa pridá na rezance nakrájaná, očistená paprika, krátko sa podusí, pridajú sa očistené, na rovnomerné kúsky nakrájané rajčiaky, osolí a udusí sa. Pri podávaní sa porcia upečenej tresky poleje uduseným lečom. (Pri príprave ako hlavné jedlo sa namiesto masla použije 150 g slaniny a 100 g rajčiakového pretlaku.)

Krok 2

Vhodné prílohy: varené zemiaky, hrianky alebo čierny chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2557
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2558

Podobné recepty:
  • Chlebový závitok

    Chlebový závitok

  • Parmská nátierka

    Parmská nátierka

  • Veľkonočný chlebík

    Veľkonočný chlebík

kuk