Zapečená baranina
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Nátierky z rýb , Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 300 g mäsa z baranieho pliecka, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 400 g zemiakov, 1 lyžicu strúhanky, 2 vajcia, 1,5 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Očistené, odblanené, umyté, osušené baranie pliecko sa nakrája na menšie kúsky a zomelie nahrubo. Na 2/3 oleja sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa dozlata, pridá sa mäso, rajčiakový pretlak, rozotretý cesnak so soľou, mleté čierne korenie a podľa potreby sa osolí a zamieša. Do pekáča vymasteného zvyškom oleja, vysypaného strúhankou sa na dno rozloží polovica na plátky nakrájaných zemiakov, na ktoré sa rovnomerne rozvrství mleté mäso, pokryje druhou polovicou zemiakov, osolí a vloží do rúry zapiecť. Pred koncom pečenia sa zaleje vajciami rozšľahanými so smotanou a spolu dopečie. Vhodná príloha: rôzne druhy zeleninových šalátov.