Zapečená baranina

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g mäsa z baranieho pliecka, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 400 g zemiakov, 1 lyžicu strúhanky, 2 vajcia, 1,5 dl kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Očistené, odblanené, umyté, osušené baranie pliecko sa nakrája na menšie kúsky a zomelie nahrubo. Na 2/3 oleja sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa dozlata, pridá sa mäso, rajčiakový pretlak, rozotretý cesnak so soľou, mleté čierne korenie a podľa potreby sa osolí a zamieša. Do pekáča vymasteného zvyškom oleja, vysypaného strúhankou sa na dno rozloží polovica na plátky nakrájaných zemiakov, na ktoré sa rovnomerne rozvrství mleté mäso, pokryje druhou polovicou zemiakov, osolí a vloží do rúry zapiecť. Pred koncom pečenia sa zaleje vajciami rozšľahanými so smotanou a spolu dopečie. Vhodná príloha: rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1196
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1197

Podobné recepty:
  • Šampiňóny v slaninovom kabátiku

    Šampiňóny v slaninovom kabátiku

  • Šampiňóny na domáci spôsob

    Šampiňóny na domáci spôsob

  • Špenátová zmes na hrianky

    Špenátová zmes na hrianky

kuk