Husacia pečeň na víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 1 kg husacej pečene, 150 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 50 g husacej masti, 15 g konzervovaných hľuzoviek, 1,5 dl vína madeira, soľ. Na flambovanie: brandy podľa potreby, 10 g cukru, 2 banány, 3 pomaranče.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá, osušená husacia pečeň sa nakrája na filé s hmotnosťou 50 g a obalí v múke zmiešanej s mletým čiernym korením. Obalená pečeň sa pri miernej teplote podusí na husacej masti a potom sa vyberie. Do výpeku sa pridajú najemno nakrájané hľuzovky, víno madeira, krátko sa povarí, dochutí soľou a naleje do omáčnika. Banány a pomaranče sa ošúpu. Flambovanie: Pri dohotovovaní pred hosťom sa pripraví karamel, v ktorom sa obalia na plátky nakrájané banány a na dieliky rozobraný pomaranč. Na panvicu sa naleje polovica určeného množstva šťavy, pridá sa dusená pečeň, ohreje, poleje potrebným množstvom brandy, zapáli a nakoniec zaleje zvyškom šťavy. Pri podávaní sa pečeň poleje šťavou a ozdobí v karameli obalenom banáne a pomarančom.