Maslová omáčka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 1 dl bieleho vína, 1 list čerstvého estragónu, 4 žĺtky, 125 g masla, citrón, biele korenie mleté, soľ, 3 lyžice vody.
Postup
Krok 1
Do bieleho vína sa pridá čerstvý estragón a mierne sa varí, až kým sa nevyvarí na množstvo jednej tretiny. Estragón sa z vína vyberie a nechá vychladnúť. Do vlažného vína sa pridajú žĺtky a vyšľahajú sa do spenenia. Na pare pri miernej teplote sa postupne zamiešajú malé kúsky masla. Pritom sa musí dávať pozor, aby pri pridávaní ďalšieho kúska masla omáčka ostala hladká, krémová. Omáčka sa dochutí soľou, citrónovou šťavou, mletým bielym korením a nakoniec sa ustáli zamiešaním horúcej vody. Omáčka sa podáva k jemnejším druhom bieleho mäsa a k duseným rybám.