Rajčiaková omáčka - základná

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg čerstvých rajčiakov, 1 dl oleja, 4 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 1 lyžicu cukru, 1 lyžičku soli, bazalku.

Postup

Krok 1

Očistené, sparené, olúpané a jadrovníkov zbavené rajčiaky sa pokrájajú, vložia do vhodnej nádoby. Pridá sa olej, prelisovaný cesnak, nastrúhaná cibuľa a za občasného miešania sa dusia do rozvarenia a zhustnutia. Pred koncom dusenia sa ochutia soľou, cukrom a spolu sa ešte podusia a nakoniec sa dochutia dobre rozdrvenou bazalkou. Podľa potreby sa omáčka precedí cez husté cedidlo. Základná talianska rajčiaková omáčka sa používa na prípravu talianskych pokrmov, ako aj na prípravu niektorých pokrmov (podľa jej použitia sa môže cesnak vynechať).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1433
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1434

Podobné recepty:
  • Datľové čatní

    Datľové čatní

  • Polenta (kukuričná kaša)

    Polenta (kukuričná kaša)

  • Jablková ryža

    Jablková ryža

kuk