Rajčiaková omáčka - základná
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 1 kg čerstvých rajčiakov, 1 dl oleja, 4 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 1 lyžicu cukru, 1 lyžičku soli, bazalku.
Postup
Krok 1
Očistené, sparené, olúpané a jadrovníkov zbavené rajčiaky sa pokrájajú, vložia do vhodnej nádoby. Pridá sa olej, prelisovaný cesnak, nastrúhaná cibuľa a za občasného miešania sa dusia do rozvarenia a zhustnutia. Pred koncom dusenia sa ochutia soľou, cukrom a spolu sa ešte podusia a nakoniec sa dochutia dobre rozdrvenou bazalkou. Podľa potreby sa omáčka precedí cez husté cedidlo. Základná talianska rajčiaková omáčka sa používa na prípravu talianskych pokrmov, ako aj na prípravu niektorých pokrmov (podľa jej použitia sa môže cesnak vynechať).