Morská belica na anglický spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg vypitvanej morskej belice, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu hladkej múky, 2 vajcia, 150 g strúhanky, 3 lyžice masla, 2 lyžice masla maître d'hôtel, 0,5 dl hovädzieho vývaru.
Postup
Krok 1
Z očistených, vypitvaných, umytých, osušených belíc sa vyrežú chrbtové kosti a nakrája sa filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, obalí v múke, vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Obalené filé sa opečie na masle, poleje polotekutým maslom maître d'hôtel a vloží do rúry piecť. Pečené filé sa vyberie a výpek sa zaleje vývarom, nechá povariť a dochutí soľou. (Belica sa môže piecť na ražni, potretá olejom, bez obalenia a poleje sa roztopeným maslom.) Pečené filé sa položí na tanier, podleje výpekom a posype petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.