Kamenáč zapečený v alobale
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazeného kamenáča, soľ, mleté čierne korenie, , 1 lyžicu hladkej múky, 2 až 3 vajcia, olej, citrón, 100 g bylinkového masla, 3 lyžice bieleho vína, alobal.
Postup
Krok 1
Z rozmrazeného kamenáča sa stiahne koža, umyje sa, osuší a nakrája filé, 180 g na porciu. Nakrájané filé sa osolí, okorení, obalí v múke, rozšľahaných vajciach a rýchlo opečie na oleji z obidvoch strán dočervena. Kúsky opečeného filé sa uložia na alobal (narezané štvorce asi 35 x 35 cm), navrch sa položí plátok olúpaného citróna, plátok bylinkového masla, zastrekne vínom a zabalí. Zabalené porcie sa vložia do rozohriatej rúry zapiecť. Pečené filé z kamenáča sa podáva nerozbalené v alobale. Vhodné prílohy: varené zemiaky, na porciu rez citróna.