Makrela na maďarský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kg vypitvanej makrely, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 2 lyžice masla, 2 cibule, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 2 lyžice masla, 1 väčšiu cibuľu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 250 g papriky, 250 g rajčiakov, 1 dl hovädzieho vývaru, 2 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Očistená, vypitvaná, umytá a osušená makrela sa nakrája na 200 g kusy na porciu. Jednotlivé kusy sa osolia a rýchle opečú na oleji z obidvoch strán. Opečené ryby sa vložia do kastróla a udržiavajú v teple. Do zvyšku oleja po opekaní sa vloží maslo, nadrobno nakrájaná cibuľa, zapení sa a zapráši paprikou, krátko opraží a zastrekne vývarom. Do cibuľového základu sa pridá na rezance nakrájaná zelená paprika, na plátky nakrájané rajčiaky, krátko sa opražia, zalejú vývarom a podusia. Do dusenej zeleniny sa vložia opečené porcie makrely a dusia sa domäkka. Udusená ryba so zeleninou sa zaleje rozmiešanou smotanou a krátko podusí. (Smotana sa môže podávať aj osobitne v omáčniku.) Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.