Treska na španielsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské , Cudzokrajná kuchyňa , Španielska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 0,5 dl červeného vína, 2,5 dl španielskej omáčky.
Postup
Krok 1
Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa nakrája na 200 g porcie. Jednotlivé kusy sa osolia, poprášia múkou a zľahka opečú na masle z obidvoch strán. K opečenej treske sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa, citrónová šťava, mleté čierne korenie, zaleje vínom a pečie v rúre domäkka. Pečená treska sa položí na tanier, poleje španielskou omáčkou, do ktorej sa pridá precedená šťava z pečenia tresky. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, upravená ryža, na porciu rez citróna.