Treska na taliansky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, 1 lyžicu konzervovaných kapár, 1 lyžicu konzervovaných olív bez kôstok, 1,5 dl bieleho vína, citrón.

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa nakrája na 200 g porcie a osolí. Pripravené porcie sa opečú na dvoch tretinách oleja z obidvoch strán dozlata. Do gratinky (ohňovzdornej nádoby na viac porcií) sa vložia opečené porcie tresky, polejú sa zvyškom oleja (pridá sa aj olej z opekania), pridajú sa nadrobno nasekané kapary, olivy, pokvapkajú sa citrónovou šťavou, zalejú vínom a zakryté sa vložia do rúry dusiť (asi na 30 minút). Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1380
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1381

Podobné recepty:
  • Losos so šafranovou omáčkou

    Losos so šafranovou omáčkou

  • Aljašská treska na srbský spôsob

    Aljašská treska na srbský spôsob

  • Hovädzí nákyp (Anglicko)

    Hovädzí nákyp (Anglicko)

kuk