Treska na ligurský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, fenikel, 1 lyžičku sardelovej pasty, 50 g čerstvých šampiňónov, 4 dl rajčiakovej omáčky, 1,5 dl bieleho vína, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa nakrája na 200 g porcie. Pripravené kúsky tresky sa osolia a vložia do maslom vymastenej gratinovacej nádoby. Na rozohriatom oleji sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa nasekaná petržlenová vňať, fenikel, rozotreté sardelové rezy (alebo pasta), na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa krátko podusí. Do pripraveného základu sa naleje rajčiaková omáčka, pridá biele víno a krátko sa podusí (asi 20 minút). Pripravená ryba sa zaleje hotovou omáčkou a pod pokrývkou sa dusí v rúre domäkka. Vhodné prílohy: varené cestoviny, varená ryža, biely chlieb, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 739
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

740

Podobné recepty:
  • Rybárska zemiaková pochúťka

    Rybárska zemiaková pochúťka

  • Homár na spôsob termidor

    Homár na spôsob termidor

  • Kapor na východný spôsob

    Kapor na východný spôsob

kuk