Homár na spôsob termidor

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g mrazeného homára, 1 dl bieleho vína, 2,5 dl holandskej omáčky, soľ, 2 lyžice masla, 25 g konzervovaných hľuzoviek.

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, uvareného homára sa odlomia klepetá a chvost, pancier sa rozreže pozdĺž. Mäso sa vyberie, nakrája na väčšie kocky a krátko podusí na víne. Podusené mäso sa zaleje holandskou omáčkou, podľa potreby dochutí soľou a jednotlivé porcie sa vložia do maslom vymastenej gratinky, pokvapkajú brandy a zapečú v rúre. Pri podávaní sa ozdobia plátkami hľuzoviek. (Môžu sa podávať ako teplý predkrm.) Vhodné prílohy: biele pečivo, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 778
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

779

Podobné recepty:
  • Krémová polievka z lieňov

    Krémová polievka z lieňov

  • Jazyk morský na spôsob rybárky

    Jazyk morský na spôsob rybárky

  • Žabie stehienka vyprážané

    Žabie stehienka vyprážané

kuk