Baranie rebierko so syrom

2015-12-02

Popis

Chuť mäsa doplnená o syr. Rebierka so syrom sú vhodné na posedenie s priateľmi. Ako prílohu zvoľte zemiaky na rôzne spôsoby a šalát.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 100 g masla
  • 1 lyžička sardelovej pasty
  • petržlenovú vňať
  • 2 lyžica masti
  • 1 lyžica múčneho masla
  • 1 dl bieleho vývaru
  • soľ
  • 75 g tvrdého syra

Postup

Krok 1

Baraní chrbát, čiastočne odkostený, odblanený, zbavený prebytočného tuku, sa umyje vo vlažnej vode. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a mäso sa čiastočne uvoľní od kosti. Takto upravené rebierka sa na jednej strane potrú zmesou pripravenou z masla, rozotretých sardelových rezov (pasty), očistenej, nadrobno pokrájanej cibule a petržlenovej vňate.

Krok 2

Rebierka sa opečú na tuku najskôr z potretej strany, potom krátko z druhej strany. Opečené rebierka sa vyberú a posypú nastrúhaným syrom. Do výpeku sa pridá múčne maslo, ktoré sa krátko opraží, zastrekne vývarom, povarí, dochutí podľa potreby soľou.

Krok 3

Pri podávaní sa mäso podlieva šťavou.

Krok 4

Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, zemiaky, zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 841
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

842

Podobné recepty:
  • Anglický pastiersky koláč

    Anglický pastiersky koláč

  • Hanácky biftek

    Hanácky biftek

  • Dusená kapusta s jahňacinou

    Dusená kapusta s jahňacinou

kuk