Baranie rebierko so syrom
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Chuť mäsa doplnená o syr. Rebierka so syrom sú vhodné na posedenie s priateľmi. Ako prílohu zvoľte zemiaky na rôzne spôsoby a šalát.
Ingrediencie
- 800 g baranieho chrbta s kosťou
- 100 g masla
- 1 lyžička sardelovej pasty
- petržlenovú vňať
- 2 lyžica masti
- 1 lyžica múčneho masla
- 1 dl bieleho vývaru
- soľ
- 75 g tvrdého syra
Postup
Krok 1
Baraní chrbát, čiastočne odkostený, odblanený, zbavený prebytočného tuku, sa umyje vo vlažnej vode. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, zľahka naklepú, krátko narežú okrajové blany a mäso sa čiastočne uvoľní od kosti. Takto upravené rebierka sa na jednej strane potrú zmesou pripravenou z masla, rozotretých sardelových rezov (pasty), očistenej, nadrobno pokrájanej cibule a petržlenovej vňate.
Krok 2
Rebierka sa opečú na tuku najskôr z potretej strany, potom krátko z druhej strany. Opečené rebierka sa vyberú a posypú nastrúhaným syrom. Do výpeku sa pridá múčne maslo, ktoré sa krátko opraží, zastrekne vývarom, povarí, dochutí podľa potreby soľou.
Krok 3
Pri podávaní sa mäso podlieva šťavou.
Krok 4
Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, zemiaky, zeleninové šaláty.