Baraní pilaf
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Popis
Jedlo plné chutí, ktoré bude o chvíľu na stole. K baraniemu pilafu podávame šalát.
Ingrediencie
- 500 g baranieho pliecka bez kosti
- 2 lyžica masti
- 1 ks cibuľu
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 0.7 dl vývaru z kostí
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 2 ks menšie rajčiaky
- 400 g ryže
- 100 g syra (kašval)
Postup
Krok 1
Vykostené, umyté a osušené baranie pliecko sa nakrája na drobné kúsky. Nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa sa opraží na masti dozlata, posype mletou paprikou, spení, mierne zaleje vývarom (alebo vodou), nechá zovrieť. Do pripraveného základu sa vloží mäso, osolí, okorení a nechá prudko zovrieť. Potom sa zmierni var, pridajú sa rajčiaky nakrájané na kúsky a dusí sa spolu do polomäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývar.
Krok 2
K polomäkkému mäsu sa pridá dobre umytá a odkvapkaná ryža, zaleje sa zvyškom horúceho vývaru (dávka vývaru je určená v pomere 1 1/2 dávky na 1 dávku ryže).
Krok 3
Mäso s ryžou sa za občasného miešania povarí, potom prikryté pokrývkou sa vloží do rúry a nechá sa dusiť domäkka. Dusený pilav sa rozmieša vidličkou a krátko nechá stáť. Porcia pilavu sa formuje (vhodnou šálkou alebo naberačkou), vyklopí na tanier a na povrchu posype strúhaným syrom. Vhodná príloha: zeleninový šalát.