Jahňací chrbát na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masti, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Z upraveného jahňacieho chrbta sa čiastočne odseknú rebrové kosti, očistí sa od povrchových blán, šliach, umyje, osuší, potrie strúhaným cesnakom a osolí. Pripravené mäso sa opečie z obidvoch strán na rozohriatej masti a pečie v mierne rozohriatej rúre asi 10 - 15 minút podľa veľkosti. Upečené, mäkké mäso sa vyberie z tuku, vloží do kastróla a udržiava v teple. Šťava sa mierne doleje horúcou vodou, prevarí, precedí a pridá sa maslo, podľa potreby osolí a krátko prevarí. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, prírodne upravená zelenina, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 722
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

723

Podobné recepty:
  • Pečené plnené jahňacie mäso

    Pečené plnené jahňacie mäso

  • Dusená pečeň so sójovou omáčkou

    Dusená pečeň so sójovou omáčkou

  • Baraní chrbát pečený

    Baraní chrbát pečený

kuk