Jahňacie medailóniky na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, 0,75 dl bieleho vína, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Z očisteného, odblaneného, umytého, osušeného jahňacieho stehna sa nakrájajú medailóniky rovnomernej veľkosti, asi 3 ks na porciu. Zľahka sa naklepú, narežú okrajové blany, osolia a okorenia. Pripravené medailóniky sa opečú z obidvoch strán na oleji, podlejú vínom, pridá sa maslo, krátko podusia a hneď sa podávajú. Pri podávaní sa medailóniky polejú šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, dusená ryža, jemné zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 719
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

720

Podobné recepty:
  • Jahňacie medailóniky na provensálsky spôsob

    Jahňacie medailóniky na provensálsky spôsob

  • Pochúťka panovníka Mateja

    Pochúťka panovníka Mateja

  • Zaprávané jahňa

    Zaprávané jahňa

kuk