Jahňacie medailóniky na víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, 0,75 dl bieleho vína, 1 lyžicu masla.
Postup
Krok 1
Z očisteného, odblaneného, umytého, osušeného jahňacieho stehna sa nakrájajú medailóniky rovnomernej veľkosti, asi 3 ks na porciu. Zľahka sa naklepú, narežú okrajové blany, osolia a okorenia. Pripravené medailóniky sa opečú z obidvoch strán na oleji, podlejú vínom, pridá sa maslo, krátko podusia a hneď sa podávajú. Pri podávaní sa medailóniky polejú šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, dusená ryža, jemné zeleninové šaláty, kompóty.