Kurča pečené na maďarský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
- 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu hladkej múky, 3 lyžice masti, 50 g slaniny, 1 cibuľu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 2 papriky, 2 rajčiaky.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté, osušené kurča sa rozsekne na polovicu, odsekne sa chrbtová kosť, rozkrojí na štvrtky, narežú sa stehenné a krídelné kĺby (aby pri tepelnej úprave udržalo tvar). Pripravené štvrtky sa osolia, obalia v múke a rýchlo opečú z obidvoch strán na rozohriatej masti a vložia do vhodnej nádoby. Do masti po opekaní sa pridá na drobné kocky nakrájaná slanina, opraží sa do sklovita, pridá sa najemno nakrájaná cibuľa, opraží a zapráši mletou paprikou, spení, zastrekne vodou a zamieša. Do základu sa pridajú na väčšie rezance nakrájané, očistené paprikové struky, na kúsky nakrájané rajčiaky, osolia sa a pod pokrývkou krátko podusia. Potom sa zmes naleje na opečené kurča a pod pokrývkou na silnom ohni sa rýchlo dusí. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.