Kurča na spôsob florentín

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 malú cibuľu, 1 malú mrkvu, kúsok zeleru, bobkový list, citrón, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 vajcia, olej.

Postup

Krok 1

Očistené, čiastočne vykostené, umyté, osušené kurča sa nakrája - 2 ks s hmotnosťou 200 g na porciu. Vloží sa do vhodnej nádoby a zaleje marinádou pripravenou z nadrobno nakrájanej cibule, nastrúhanej mrkvy, zeleru, rozdrveného bobkového listu, vína a citrónovej šťavy. V marináde sa nechá odležať najmenej 6 hodín, počas tej doby sa mäso niekoľkokrát obracia. Mäso sa vyberie, osuší, obalí v múke a v rozšľahaných, osolených, okorenených vajciach a vypráža v rozohriatom oleji z obidvoch strán najprv rýchlo a potom pri miernejšej teplote. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 811
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

812

Podobné recepty:
  • Rezne so syrom a šunkou

    Rezne so syrom a šunkou

  • Kačacie prsia s červenou kapustou a šúľancami

    Kačacie prsia s červenou kapustou a šúľancami

  • Medailón z morčacích pŕs s volským okom

    Medailón z morčacích pŕs s volským okom

kuk