Kurča na spôsob florentín
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 1,2 kg kurča, 1 malú cibuľu, 1 malú mrkvu, kúsok zeleru, bobkový list, citrón, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 vajcia, olej.
Postup
Krok 1
Očistené, čiastočne vykostené, umyté, osušené kurča sa nakrája - 2 ks s hmotnosťou 200 g na porciu. Vloží sa do vhodnej nádoby a zaleje marinádou pripravenou z nadrobno nakrájanej cibule, nastrúhanej mrkvy, zeleru, rozdrveného bobkového listu, vína a citrónovej šťavy. V marináde sa nechá odležať najmenej 6 hodín, počas tej doby sa mäso niekoľkokrát obracia. Mäso sa vyberie, osuší, obalí v múke a v rozšľahaných, osolených, okorenených vajciach a vypráža v rozohriatom oleji z obidvoch strán najprv rýchlo a potom pri miernejšej teplote. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.