Kurča na indický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, 100 g masla, 1 lyžičku hladkej múky, polovicu lyžičky korenia karí, 2 dl hydinového vývaru, 1 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Vypitvané, očistené, umyté, osušené kurča sa rozkrája na štvrtky, nareže sa kolenný a krídelný kĺb a osolí. Na porcie nakrájané kurčatá sa krátko opečú na masle a pod pokrývkou krátko podusia na tuk, zaprášia múkou, korením karí a krátko opražia, zalejú hydinovým vývarom, vínom a pod pokrývkou sa dusia domäkka. Mäkké mäso sa vyberie, šťava sa ochutí soľou a precedí. Pri podávaní sa porcia kurčaťa poleje šťavou. Vhodné prílohy: karí ryža pripravená na masle s petržlenovou vňaťou, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1125
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1126

Podobné recepty:
  • Grilované kuracie prsia so šampiňónmi

    Grilované kuracie prsia so šampiňónmi

  • Kurča pečené v lístkovom ceste

    Kurča pečené v lístkovom ceste

  • Kurča vyprážané na spôsob maryland

    Kurča vyprážané na spôsob maryland

kuk