Kuracie mäso na poľovnícky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 100 g slaniny, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, bobkový list, 1 lyžičku hladkej múky, 3 lyžice masla, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžičku soli, 1,5 dl červeného vína, 5 lyžíc ríbezľového džemu, citrón.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa cez vlákno nakrája na drobnejšie kúsky. Na slanine nakrájanej na kocky a rozškvarenej do sklovita sa opraží dozlata nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa nakrájané mäso, krátko sa opraží, okorení mletým čiernym korením a bobkovým listom a podusí. Zmes sa zapráši múkou, pridá sa maslo, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, spolu sa všetko krátko opraží, mierne osolí, zastrekne vodou, vínom, zamieša a podusí. Nakoniec sa dochutí ríbezľovým džemom, citrónovou šťavou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cestoviny, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.