Kuracie mäso na poľovnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien, 100 g slaniny, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, bobkový list, 1 lyžičku hladkej múky, 3 lyžice masla, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžičku soli, 1,5 dl červeného vína, 5 lyžíc ríbezľového džemu, citrón.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa cez vlákno nakrája na drobnejšie kúsky. Na slanine nakrájanej na kocky a rozškvarenej do sklovita sa opraží dozlata nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa nakrájané mäso, krátko sa opraží, okorení mletým čiernym korením a bobkovým listom a podusí. Zmes sa zapráši múkou, pridá sa maslo, očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, spolu sa všetko krátko opraží, mierne osolí, zastrekne vodou, vínom, zamieša a podusí. Nakoniec sa dochutí ríbezľovým džemom, citrónovou šťavou a hneď sa podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, cestoviny, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4.5 / 5)

4.5 2 6001
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

6002

Podobné recepty:
  • Kurča dusené na spôsob yambalayo

    Kurča dusené na spôsob yambalayo

  • Kuracie stehná v kyslej kapuste

    Kuracie stehná v kyslej kapuste

  • Kuracie stehná so zeleninou

    Kuracie stehná so zeleninou

kuk