Sliepka na slanine

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg sliepky, 80 g slaniny, 1 lyžicu soli, 1 lyžicu masti, 100 g cibule, 1 lyžičku hladkej múky, po 4 zrnká nového a čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá, osušená sliepka sa prešpikuje polovičným množstvom slaniny nakrájanej na tenké prúžky a osolí zvonka a znútra. Zvyšná polovica slaniny sa nakrája na drobné kocky, rozškvarí do sklovita, pridá sa masť a nadrobno nakrájaná cibuľa. Do svetlozlata opražená cibuľa sa zapráši múkou, opraží, zastrekne vodou, dobre zamieša, pridá sa nahrubo rozdrvené korenie a povarí. Do pripraveného základu sa vloží pripravená sliepka a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Udusená, mäkká sliepka sa vyberie, šťava sa povarí, podľa potreby dochutí soľou a necedí. Pri podávaní sa sliepke narežú stehenné a krídelné kĺby a mäso sa polieva šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie zeleninové šaláty, kompóty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Hydinová pečeň s mandľami

    Hydinová pečeň s mandľami

  • Kuracie prsia na mede

    Kuracie prsia na mede

  • Kuracie stehná na zelenine

    Kuracie stehná na zelenine

kuk