Morčacie stehná pečené s jablkami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 1,2 kg morčacích stehien, 150 g slaniny, 1 lyžicu masla, 10 jabĺk, 300 g konzervovanej červenej kapusty, 100 g čerstvého strúhaného chrenu.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osušené morčacie stehná sa prešpikujú polovičným množstvom na prúžky nakrájanej slaniny a osolia. Zvyšok slaniny sa nakrája na drobné kocky, pridá sa maslo, mäso a pečie sa v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vodou. Z umytých jabĺk sa odstránia (vypichnú) jadrovníky a naplnia sa odkvapkanou kapustou zmiešanou s čerstvo strúhaným chrenom. Pred koncom pečenia sa pridajú k mäsu a nechajú sa trocha zapiecť. Pri podávaní sa mäso poleje šťavou z pečenia a obloží dvoma plnenými jablkami. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.