Filé z morčacích pŕs na šampiňónoch
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé z morčacích pŕs na šampiňónoch. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs
- 1 lyžička soli
- 0,5 dl oleja
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 3 lyžica masla
- mleté čierne korenie
- 1 dl bieleho vývaru
Postup
Krok 1
Z očistených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrája filé s hmotnosťou 150 g na porciu, zľahka naklepe a osolí. Pripravené filé sa rýchlo opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji dočervena. Očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa opražia na masle, zastreknú vývarom, mierne osolia, okorenia a podusia. Podusené šampiňóny sa pridajú k opečenému mäsu, spolu krátko ohrejú a hneď sa podávajú. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.