Filé z morčacích pŕs na šampiňónoch

2018-02-14

Popis

Filé z morčacích pŕs na šampiňónoch. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 dl oleja
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 3 lyžica masla
  • mleté čierne korenie
  • 1 dl bieleho vývaru

Postup

Krok 1

Z očistených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrája filé s hmotnosťou 150 g na porciu, zľahka naklepe a osolí. Pripravené filé sa rýchlo opečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji dočervena. Očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa opražia na masle, zastreknú vývarom, mierne osolia, okorenia a podusia. Podusené šampiňóny sa pridajú k opečenému mäsu, spolu krátko ohrejú a hneď sa podávajú. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1470
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1471

Podobné recepty:
  • Toasty s kuracou pečeňou

    Toasty s kuracou pečeňou

  • Kuracie pečienky princa Savojského

    Kuracie pečienky princa Savojského

  • Obed z kapusty, ryže a kuraťa

    Obed z kapusty, ryže a kuraťa

kuk