Morčacie prsia s broskyňou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, 0,75 dl oleja, 100 g masla, 150 g polených konzervovaných broskýň, 0,75 dl bieleho vína, 50 g mandlí.
Postup
Krok 1
Z očistených, vykostených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrája filé - 2 kusy s hmotnosťou 150 g na porciu. Filé sa zľahka naklepe, osolí a rýchlo sa opečie z obidvoch strán na oleji, pridajú sa 2/3 masla a krátko sa podusí. Na zvyšku masla sa ohrejú na plátky nakrájané broskyne a podlejú sa vínom. Pri podávaní sa filé navrchu ozdobí plátkom broskyne, podleje šťavou a posype na rezance nakrájanými ošúpanými mandľami. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža.