Filé z morčacích pŕs s jablkami a šunkou

2018-02-14

Popis

Filé z morčacích pŕs s jablkami a šunkou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs
  • 1 lyžička soli
  • 0,75 dl oleja
  • 100 g masla
  • 50 g hrozienok
  • 250 g jabĺk
  • 150 g šunky

Postup

Krok 1

Z očistených, vykostených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrája filé - 2 kusy s hmotnosťou 150 g na porciu. Filé sa zľahka naklepe, osolí a opečie na oleji z obidvoch strán, pridá sa 1/3 masla a pod pokrývkou sa krátko podusí. Prebraté, opláchnuté hrozienka sa mierne zalejú horúcou vodou, pridá sa 1/3 masla a olúpané, jadrovníkov zbavené, na tenšie plátky (kolieska) nakrájané jablká a spolu sa krátko podusia. Na zvyšku masla sa ohreje na plátky nakrájaná šunka. Pri podávaní sa filé poleje šťavou, obloží plátkami jabĺk a hrozienkami a navrchu ozdobí šunkou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1512
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1513

Podobné recepty:
  • Kurča na marhuliach

    Kurča na marhuliach

  • Hydinové mäso s bielou kapustou a lečom

    Hydinové mäso s bielou kapustou a lečom

  • Kuracie prsia v nivovej omáčke

    Kuracie prsia v nivovej omáčke

kuk