Filé z morčacích pŕs s jablkami a šunkou
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé z morčacích pŕs s jablkami a šunkou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs
- 1 lyžička soli
- 0,75 dl oleja
- 100 g masla
- 50 g hrozienok
- 250 g jabĺk
- 150 g šunky
Postup
Krok 1
Z očistených, vykostených, kože zbavených, umytých a osušených morčacích pŕs sa nakrája filé - 2 kusy s hmotnosťou 150 g na porciu. Filé sa zľahka naklepe, osolí a opečie na oleji z obidvoch strán, pridá sa 1/3 masla a pod pokrývkou sa krátko podusí. Prebraté, opláchnuté hrozienka sa mierne zalejú horúcou vodou, pridá sa 1/3 masla a olúpané, jadrovníkov zbavené, na tenšie plátky (kolieska) nakrájané jablká a spolu sa krátko podusia. Na zvyšku masla sa ohreje na plátky nakrájaná šunka. Pri podávaní sa filé poleje šťavou, obloží plátkami jabĺk a hrozienkami a navrchu ozdobí šunkou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.